Recente publicaties

 • Discipline. Overleven in overvloed.

  Discipline. Overleven in overvloed.

  We leven in een wereld van ongekende mogelijkheden. Toch heeft de voor velen bestaande overvloed aan eten en drinken, kleding, tijd, informatie en media ook een keerzijde: het leidt tot meer stress, overgewicht en besluiteloosheid. We zouden grenzen moeten stellen in de overdaad door discipline te betrachten. Tegelijkertijd erfden we van de jaren zestig een grondig wantrouwen tegen iedere vorm van discipline, die ten koste zou gaan van onze vrijheid. We bevinden ons in een patstelling.
  In Discipline gaat Marli Huijer in op de moeizame verhouding tussen vrijheid en discipline. Waar komt de weerzin tegen discipline vandaan? Wat betekent het om zonder discipline in een overvloed aan materie, relaties, seks en keuzen te leven? Kunnen we discipline niet omvormen zodat we er minder problemen mee hebben? Kunnen we deze niet uitbesteden? In haar uitdagende nieuwe boek laat Huijer zien dat we discipline niet alleen moeten opvatten als gehoorzaamheid, maar ook als instrument om te bereiken wat we waardevol vinden. Discipline is zo slecht nog niet.


  ‘Een buitengewoon boeiend boek waarin het verschijnsel discipline verrassend veel kanten blijkt te hebben’ - Carel Peeters in Vrij Nederland

  ‘Glasheldere uiteenzetting over discipline schiet raak en leest als een krant’ - Peter Henk Steenhuis in Trouw


  Op 2 februari was Huijer te gast bij VPRO boeken. Bekijk de uitzending hier (vanaf min. 14.55)

  Discipline is verkrijgbaar bij Uitgeverij Boom ›
 • Goudmijn van het denken. Filosofie in de beroepspraktijk Meer informatie ›
 • Ritme. Op zoek naar een terugkerende tijd.

  Ritme. Op zoek naar een terugkerende tijd.

  Meer informatie ›
 • Moralicide. Nieuwe vocabulaires voor technologie.

  Moralicide. Nieuwe vocabulaires voor technologie.

  Meer informatie ›